Skip to main content

3 Courses

Bahasa

Pra Asas Bahasa Arab

Learning time [Hour(s)]: 5

Memberi fokus kepada usaha meningkatkan kemahiran peserta dalam mengenalpasti isu dan masalah dasar, proses penggubalan dasar, proses membuat keputusan (policy making), pelaksanaan dasar dan isu-isu berkaitan pelaksanaan serta penilaian dasar. Para peserta kursus akan didedahkan kepada pelbagai teknik analisis dan strategi penggubalan dasar seperti analisis kos faedah dan kaedah penyertaan orang awam sebelum sesuatu dasar itu dibentuk dan dilaksanakan. Kursus ini juga akan membincangkan isu-isu dan permasalahan pelaksanaan dasar awam serta proses yang terlibat dalam penilaian dasar termasuk penilaian pencapaian dan kajian impak. • (590)
 • Bahasa

  Mandarin Komunikasi Asas

  Learning time [Hour(s)]: 7

  Bahan pembelajaran ini diadaptasi daripada buku teks kursus Gateway To Mandarin yang dibangunkan oleh Unit Bahasa Cina, INTAN. Pengguna akan didedahkan kepada pengenalan sebutan bahasa Mandarin dalam ejaan rumi dan topik-topik untuk komunikasi asas melalui latihan pola ayat dan dialog bersituasi.

  *Bermula 24 Mac 2014, kod kursus baharu digunakan. Kod kursus (lama) ialah 180111.


 • (363)
 • Bahasa

  Konnichiwa: Communicative Japanese - A First Step

  Learning time [Hour(s)]: 8

  This courseware is equivalent to a 2-week beginner level Japanese language course. It includes pronunciation of basic sounds and set dialogues for practice. This courseware includes role play and listen and repeat exercises.

  *Bermula 24 Mac 2014, kod kursus baharu digunakan. Kod kursus (lama) ialah 180074


 • (215)